Євросоюз планує знову відкрити посольство в Афганістані

Читать на русском
Посольство має змусити талібів виконати свої зобов'язання щодо запобігання гуманітарної кризи та експорту тероризму
Ілюстративне фотоФото ТАСС

Найближчим часом Європейський союз планує знову відкрити дипломатичну місію в Афганістані. Раніше вона була згорнута, оскільки Кабул був захоплений бойовиками «Талібану». Однак тепер посольство планується знову відкрити - швидше за все, це відбудеться протягом місяця.

Про це повідомляє видання Financial Times.

Цілі посольства - допомога в захисті прав людини. Також воно повинно змусити талібів виконати свої зобов'язання щодо запобігання гуманітарної кризи та експорту тероризму. При цьому відкриття посольства не означатиме, що ЄС визнав владу талібів в Афганістані, як законну, та й рішення остаточно не прийнято.

Уроки Афганістану: чим нинішні події нагадують вивід військ СРСРЯк відбувалося виведення військ Радянського Союзу і Сполучених Штатів з Афганістану, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Ми можемо підтвердити, що працюємо над встановленням мінімальної присутності на місцях. З міркувань безпеки ми не можемо вдаватися в подробиці... Що стосується того, хто гарантуватиме безпеку наших співробітників, то доступні варіанти ще вивчаються» - заявила представник ЄС в Афганістані Набіла Массралі.

Нагадаємо, адміністрація президента США Джозефа Байдена заблокувала всі грошові кошти уряду Афганістану, які зберігалися в банках США. Це зроблено під маркою того, щоб перекрити талібам доступ до мільярдів доларів, асигнованих уряду Ашрафа Гані.

Пізніше Міністерство фінансів США видало дві ліцензії на обмежені фінансові транзакції з радикальним рухом «Талібан». Ці ліцензії надали угрупованням «мережі Хаккані», щоб мати можливість провести гуманітарні операції в Афганістані.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: