У Криму окупанти затримали активістів та адвоката

Читать на русском
В окупованому Сімферополі в понеділок, 25 жовтня, силовики затримали групу активістів правозахисної організації «Кримська солідарність» та адвоката Едему Семедляєва.

В окупованому Сімферополі в понеділок, 25 жовтня, силовики затримали групу активістів правозахисної організації «Кримська солідарність» та адвоката Едему Семедляєва.

Україна засуджує незаконні дії окупаційних органів Криму, йдеться у заяві президента України в Криму.

Координатора організації Ділявера Меметова, кореспондентів Зідана Аджікелямова, Руслана Параламова і Длявера Ібрагімова і адвоката Едему Семедляєва затримали біля будівлі окупаційного «Кримського гарнізонного військового суду».

Нечемний COVID: коронавірус окуповує КримСитуація із захворюваністю на коронавірус в окупованому Росією Криму погіршується з кожним днем.

«Активісти зібралися, щоб почути адвокатів, які по відеоконференцзв'язку мали взяти участь у розгляді апеляційної скарги на вирок фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір», - розповіли в представництві глави держави.

На адвоката Семедляева склали протокол за статтею 19.3 КоАП РФ, що є прямим перешкоджанням професійній адвокатської діяльності, а також позбавленням права на захист затриманих.

«Представництво засуджує незаконні дії окупаційних органів Криму щодо обмеження свободи слова, зокрема затримання українських громадян і перешкоджання журналістській і професійній адвокатській діяльності», - відзначили в представництві.

Раніше суд виніс вирок одному з ватажків угруповання бойовиків «Схід».

Також нагадаємо, в Україну не пустили російську поетесу через відвідування Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: