Коронавірусна захворюваність найближчим часом сильно зросте – експерт

Читать на русском
Поки що незрозуміло, чи зможе українська система охорони здоров'я витримати такі навантаження, як три десятки тисяч хворих на добу
Ілюстративне фотоGetty Images

В Україні незабаром можна очікувати до 30 тисяч хворих коронавірусом на добу. Таке шалене зростання є абсолютно реалістичною умовою в нинішній ситуації.

Про це заявив керівник Центру економіки Здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганіченко в ефірі телеканалу «Україна 24».

Динаміка інфікованих та померлих від COVID-19 у 2021 роціВ Україні зростає добова кількість нових випадків коронавірусу та рівень смертності від COVID-19.

«Потрібно розрізняти різні показники. Перший - це кількість виявлених випадків, тут все буде залежати від рівня тестувань. Ми очікуємо, що вже з наступного тижня побачимо нові максимальні показники. Якщо говорити про те, чого очікувати до кінця 2021 року, то 30 тисяч виявлених випадків на добу — це абсолютно реалістичний сценарій для України. Пікове навантаження випадатиме на першу половину листопада. З наступного тижня регіони вже повинні активніше входити в червоний рівень епідемічної небезпеки. Це буде давати додаткове стримування і відповідно зламати захворюваність. На пік ми вийдемо в першій половині листопада» - пояснив він.

За словами Ганіченка, поки що не зрозуміло, чи зможе українська система охорони здоров'я витримати такі навантаження.

«Є дві складові: перша — це навантаження на систему охорони здоров'я, друга - фінансове. Якщо говорити про першу, то ми очікуємо, що до 7 тисяч госпіталізованих на добу — це також реалістичний сценарій. Зараз ми підходимо до 5 тисяч в будній день. Якщо говорити про медичні ресурси, чи вистачить нинішніх ліжок з киснем, реанімаційних ліжок, то з таким навантаженням, до 7 тисяч госпіталізованих на добу, з додатковим виділенням ліжок хоча б до рівня, який був під час весняної хвилі, медична система в Україні повинна витримати» - зазначив він.

Нагадаємо, за 23 жовтня зафіксували 20791 новий випадок коронавірусної хвороби (з них у дітей - 1 533, медпрацівників - 237). Госпіталізовано-5 924 особи; летальних випадків - 386; одужали - 6 081 особа.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: