Імунітет після одного штаму коронавірусу не захищає від інших штамів – медик

Читать на русском
Імунітет захистить людину тільки від того штаму, на який вона хворіла. Від всіх штамів може захистити тільки вакцина, яка значно полегшить перебіг хвороби
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Навіть якщо людина вже перехворіла на коронавірус, це ще нічого не означає, оскільки отриманий ним імунітет захищає тільки від того штаму, яким він хворів. А ось інші штами мають всі шанси знову заразити людину.

Про це заявила доктор медичних наук зі Львова Наталія Матолінець в ефірі програми «Право на владу».

У відповідь на заяву народного депутата Сергія Шахова про те, що він не планує вакцинуватися, оскільки вже хворів і має імунітет, лікар сказала, що нардеп не правий; його імунітет захистить його тільки від того штаму, яким він хворів. Від всіх штамів може захистити тільки вакцина, яка значно полегшить перебіг хвороби.

Динаміка вакцинації українців від початку кампанії«Слово і діло» пропонує подивитися, як Україна нарощувала темпи вакцинації від початку кампанії.

Також лікар заявила, що слова Шахова про наявність в Україні півмільйона тих, кому протипоказано вакцинуватися, неспроможні. Вона нагадала, що є тільки одне незаперечне і безумовне протипоказання до вакцинації - це алергія на її компоненти. Всім іншим, особливо мають хронічні та онкологічні хвороби, потрібно вакцинуватися в обов'язковому порядку.

Нагадаємо, що і в МОЗ запевнили: громадяни з алергією можуть сміливо робити щеплення від коронавірусу, але тільки в тому випадку, якщо їх алергія не пов'язана з реакцією на вакцину.

Станом на ранок 21 жовтня за добу українцям зробили 251 тисячу щеплень від коронавірусу. Це рекордна кількість з моменту початку вакцинаційної кампанії в країні.

За минулу добу коронавірус в Україні виявили у 22 415 осіб, зафіксовано 546 летальних випадків, 8036 пацієнтів одужали.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: