У США завершили випробування антикоронавірусної вакцини для дітей

Читать на русском
Перед виходом на ринок і застосуванням нова вакцина повинна пройти схвалення Управління з контролю за продуктами та ліками США (FDA)
Ілюстративне фотоAP Photo

Компанія-виробник вакцини Pfizer/BioNTech опублікувала результати клінічних випробувань антикоронавірусної вакцини, яка призначена для щеплення дітям у віці від 5 до 11 років.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Втім, до виходу вакцини на ринок ще далеко. Спочатку вона повинна пройти схвалення Управління з контролю за продуктами та ліками США (FDA), це відбудеться 26 жовтня.

«Група експертів проаналізує представлені дані та проголосує з приводу відповідних рекомендацій» - повідомляє агентство.

У тому випадку, якщо FDA схвалить застосування нової вакцини, препарат стане першим для зазначеної вікової групи дітей. В цьому випадку вакцинувати дітей від 5 до 11 років в США почнуть вже з початку листопада.

Нагадаємо, ще на початку жовтня в США заявили про готовність у віці від 5 до 11 років, що дозволить 28 млн американців отримати право на щеплення.

Міністерство охорони здоров'я України попередньо планує почати вакцинацію від коронавірусу дітей і вже займається необхідними документами. Пакет з імунізації неповнолітніх вже розроблений, але попереду інші етапи підготовки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: