Демократія закінчується там, де починається коронавірус – Рубан

Читать на русском
В умовах епідемії вакцинація повинна бути добровільною, але обов'язковою для всіх, незалежно від наявності права на добровільну вакцинацію
Ілюстративне фотоkyivcity.gov.ua

Антивакцинаційна кампанія в Україні вже понад 10 років тільки набирає обертів. А крім коронавірусу, в країні зафіксовано спалах поліомієліту. Це означає, що справи з епідеміологічним благополуччям куди гірше, ніж здається.

Про це повідомив глава Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Антивакцинальна кампанія в Україні триває масштабно з 2008 року. Ми можемо подивитися на інші цифри. У нас вже поліомієліт зареєстрований, а це вже спалах, це вже небезпечна ситуація. А чому у нас низький рівень вакцинації? Тому що не виконуються закони, не виконується той закон, який ігнорується всіма, закон, який створений на підставі досвіду, закон про санепідблагополуччя і захист від інфекційних хвороб» — сказав він.

Динаміка інфікованих та померлих від COVID-19 у 2021 роціВ Україні зростає добова кількість нових випадків коронавірусу та рівень смертності від COVID-19.

Рубан додав, що в умовах епідемії вакцинація повинна бути добровільною, але обов'язковою для всіх, незалежно від наявності права на добровільну вакцинацію. Не бажають щепитися можуть сидіти вдома.

_«Вакцинація повинна бути обов'язковою - і добровільною, і рекомендованою. Є право не вакцинуватися, сидите вдома і працюйте, і платите за своє лікування. Весь світ вакцинується. І немає при збуднику, при інфекційних захворюваннях демократії, є диктатура збудника. Ми повинні розуміти, що таке збудники і як їм протидіяти», - зазначив він

Нагадаємо, що у вересні вперше за шість років в Україні зафіксували випадок захворювання на поліомієліт. Комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської області класифікувала ситуацію, як надзвичайну біологічного характеру обласного масштабу і наказала негайно вакцинувати всіх дітей від хвороби.

Президент Володимир Зеленський звернувся до голови ВР і прем'єр-міністра щодо розгляду питання про введення відповідальності за «примусову вакцинацію» і компенсації можливих негативних наслідків після щеплень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: