Суд продовжив слідство у справі про заволодіння зерном Держрезерву

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива Національного бюро про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 27 квітня 2022 року строк розслідування кримінального провадження про заволодіння зерном Державного агентства резерву на суму понад 12 млн грн.

Таке рішення 21 вересня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ просив суд продовжити строк слідства до дев'яти місяців, оскільки наразі його завершити не видається можливим. Суддя клопотання задовольнив.

«Клопотання старшого детектива Національного антикорупційного бюро України про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні – задовольнити. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні до дев'яти місяців, тобто до 27 квітня 2022 року включно», – йдеться в рішенні.

Раніше ВАКС відправив під цілодобовий домашній арешт Сергія Ляхова. Як вважають у НАБУ і САП, саме він є організатором схеми із заволодіння зерном.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру керівнику державного підприємства «Хлібна база №76» Денису Стрельнікову, його родичу-директору приватної фірми Олексію Стрельнікову та організатору Сергію Ляхову. За версією слідства, навесні 2021 року приватне підприємство нібито передало 1,56 тис. тон зерна на відповідальне зберігання до державного підприємства «Хлібна база №76», що перебуває в управлінні «Держрезерву».

Проте як з'ясувалося під час досудового розслідування, жодної передачі зерна так і не відбулось. Натомість організатор та учасники схеми, використовуючи підроблені документи та договори, намагались вивезти державне зерно, а частину нестачі приховати за списанням понад 700 тон зерна як відходи внаслідок проведення нібито оздоровчих заходів зі збіжжям. Утім НАБУ і САП вдалося запобігти заволодінню зерном.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: