ЗМІ повідомили про ліквідацію в Сирії ватажка пов'язаного з «Аль-Каїдою» угруповання

Читать на русском
Ватажок екстремістського угрупування «Хурас ад-Дін» був ліквідований на півночі Сирії. Відзначається, що ця організація пов'язана з Аль-Каідою.

Ватажок екстремістського угрупування «Хурас ад-Дін» був ліквідований на півночі Сирії. Відзначається, що ця організація пов'язана з «Аль-Каідою».

Про це повідомляє SkyNewsArabia в неділю, 22 грудня.

За наявною інформацією, ім'я вбитого бойовика Абу Хадіджа аль-Урдуні. Операцію курирували сили міжнародної коаліції. Злочинець був знищений ударом ракети з повітря по його автомобілю.

4 грудня стало відомо про захоплення заступника ліквідованого ватажка «Ісламської держави» в Іраку. Відзначається, що терорист переховувався на орендованій квартирі, де проживав за фальшивими документами під ім'ям Шаалян Обейд.

7 го листопада під Багдадом затримали двох ватажків ІД. Повідомляється, що радикали заарештовані за зберігання зброї і боєприпасів. Терористів піймали в районі міста Туз-Хурмату в районі Багдада в провінції Салах-ед-Дін. У спецоперації були задіяні сили швидкого реагування країни.

27 жовтня президент США Дональд Трамп оголосив про те, що лідер ІД Абу-Бакр аль-Багдаді був убитий в Сирії в результаті операції американського спецназу. Пізніше представники американських військових підтвердили, що аналіз ДНК доводить знищення саме аль-Багдаді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: