У ЄС попередили про небезпеку міграції з Афганістану

Читать на русском
В ЄС вважають, що разом з афганськими біженцями в регіон можуть проникнути прихильники терористичного угруповання Аль-Каїда.
Reuters

В ЄС вважають, що разом з афганськими біженцями в регіон можуть проникнути прихильники терористичного угруповання «Аль-Каїда».

Про це повідомляє Reuters.

Комісар ЄС з внутрішніх справ Ілва Йоханссон вважає, що Європі слід більш серйозно поставитися до загроз безпеці, які можуть виникнути в результаті міграції з Афганістану.

«Що стосується терористичної загрози з Афганістану, я повинна сказати, що, за моєю оцінкою, рівень бойової готовності недостатньо високий. Нам дійсно потрібно робити більше», – заявила вона.

Відомо, що поки в ЄС не спостерігають великих переміщень афганців до своїх кордонів. Ілва Йоханссон зауважує, що світ несе моральну відповідальність за захист афганців. Однак європейські країни мають належним чином перевіряти і реєструвати всіх людей, що прибувають з Афганістану, адже це дуже важливо для безпеки країн.

Нагадаємо, у п'ятницю терорист-смертник атакував мечеть в провінції Афганістану Кундуз. В цей час в храмі перебували майже 400 людей. Внаслідок теракту в мечеті 46 людей загинули та ще 143 отримали поранення. Терористичне угруповання «Ісламська держава» взяло відповідальність за вибух на себе. Вони стверджують, що смертник ІДІЛ підірвав себе серед вірян, які зібралися на молитву.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: