Радуцький пояснив, чому ліки проти COVID-19 в Україні є, але застосовувати їх не дають

Читать на русском
Отримані від США ліки вже розвезли по регіонах України, але застосовувати їх заборонено - немає відповідного закону
Михайло РадуцькийFacebook

** Українські лікарі не можуть виписувати тим, хто хворіє на коронавірус, інноваційні американські антикоронавірусні ліки Bamlanivimab і Etesevimab, тому що для цього потрібно прийняти особливий закон.**

Про це заявив голова профільного комітету Верховної ради Михайло Радуцький в ефірі програми «Право на владу».

За його словами, отримані від США ліки вже розвезли по регіонах України, але застосовувати їх заборонено, оскільки все ще немає відповідного рішення на законодавчому рівні.

«Вони нам передали ці ліки. Але нам треба терміново прийняти закон про екстрене використання цих ліків. Ліки доставлені в регіони, але ми повинні прийняти законопроєкт, який дозволить їх використовувати» - пояснив він.

Радуцький додав, що для застосування цих препаратів потрібно прийняти закон, подібний до того документа, який приймався Радою для екстреного використання в Україні вакцин он коронавірусу.

Нагадаємо, ще 1 вересня стало відомо, що США передадуть Україні інноваційні ліки проти коронавірусу вартістю майже 20 мільйонів доларів. Це і є ті самі препарати Bamlanivimab і Etesevimab.

Раніше в МОЗ розповіли, коли може з'явитися перша українська вакцина від коронавірусу - за словами глави відомства Віктора Ляшка, в кінці поточного року будуть відомі терміни дедлайну виробництва.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: