Затримано бойовика, який пройшов підготовку під керівництвом агента ФСБ – СБУ

Читать на русском
СБУ викрила і затримала у Вінницькій області агента ФСБ РФ, який пройшов навчання на тимчасово окупованій території Донбасу.
ssu.gov.ua

Контррозвідники СБУ викрили та затримали у Вінницькій області агента ФСБ РФ, який пройшов навчання на тимчасово окупованій території Донбасу.

Про це повідомляється на сайті СБУ в четвер, 21 жовтня.

Російський Косяк: як Кремль видав свою участь у війні на Донбасі і що з цього вийшлоПриводом для нового скандалу між Україною і Російською Федерацією стало затримання Андрія Косяка.

«Громадянин України приєднався до незаконних збройних формувань так званої «ЛНР» та брав участь у збройному протистоянні ЗС України. Також, він пройшов бойовий вишкіл у складі диверсійно-розвідувальної групи на окупованій території Луганщини під керівництвом колишнього співробітника ФСБ з позивним «Дикий».За завданням російських кураторів агент ФСБ перебрався на мирну територію України для виконання розвідувальних завдань», - йдеться в повідомленні.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за статтями про державну зраду і участь у терористичній організації (ч.1 ст.111, ч.1 ст.258-3 КК України).

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, на початку жовтня українські військові затримали «офіцера представництва Луганська в СЦКК» Андрія Косяка. Він був спійманий в момент, коли вивчав українські позиції під виглядом робіт з розмінування. СБУ допитала Косяка.

А РФ зажадала повідомити про його місцеперебування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: