У МОЗ розповіли, як з 21 жовтня відбуватимуться міжобласні перевезення

Читать на русском
Українці можуть пред'являти для поїздок довідки про перенесену хворобу, вакцинацію, або результати ПЛР-тестування
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Нові правила перевезень між областями почнуть діяти з 21 жовтня. У МОЗ дали пояснення по ряду питань, які найсильніше хвилюють українців - наприклад, про сертифікат для тих, хто одужав, ПЛР-тести та так далі.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України в Facebook.

Подкаст «Словом» за 13 жовтня: «відкрите небо», нові правила пасажирських перевезень та перша «червона» зона карантинуСлово і Діло представляє щоденний подкаст Словом. Ми зібрали для вас головні факти та цифри попередньої доби, щоб можна було не тільки читати, а й слухати про важливе, не відволікаючись від щоденних справ.

  • СOVID-сертифікат зараз тестується. Він буде доступний в «Дії», діяти 180 днів, і його можна буде використовувати для поїздок між областями.
  • Отримання паперової довідки про те, що людина перехворіла на коронавірус, поки не передбачається. Але надалі таку довідку також можна буде використовувати для поїздок.
  • Для поїздок підходить цифровий сертифікат про вакцинацію будь - якого кольору - як «жовтий» (одна доза вакцини), так і «зелений» (повний курс вакцинації).
  • ПЛР-тест також підійде.

Окремо в МОЗ повідомили, що затвердженої форми довідки про протипоказання до вакцинації проти коронавірусу не існує. Таких людей серед українців менш як 1%. Тому Постанова №1236 не передбачає, що українці можуть пред'являти в ході міжрегіональних поїздок документ про протипоказання до вакцинації.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів ввів нові правила пасажирських перевезень, які почнуть діяти з 21 жовтня. Водночас обмеження не торкнуться вакцинованих людей.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: