Карантин в Україні: Львівщина завтра може потрапити у червону зону

Читать на русском
Якщо ситуація не зміниться, то наступної доби, 20 жовтня, державна комісія ТЕБ і НС може оголосити червону зону епідемічної небезпеки.
Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

Львівщина вже другий день поспіль перевищує показники госпіталізації хворих на коронавірус та завантаженості ліжок з киснем. Якщо ситуація не зміниться, то наступної доби, 20 жовтня, державна комісія ТЕБ і НС може оголосити червону зону епідемічної небезпеки.

Про це під час брифінгу зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

«Епідситуація на Львівщині залишається напруженою, але контрольованою. Рівень госпіталізації залишається надалі високим. Якщо гранично допустимою нормою є 60 госпіталізацій на 100 тисяч населення, то в нас є далеко за 70. Вже вчора і позавчора ми перетнули позначку в 65% завантаженості ліжкової мережі з киснем по області. Якщо ми здолаємо цю позначку і сьогодні, то очікуємо на рішення державної комісії ТЕБ і НС про переведення в червону зону», - зазначив Чемерис.

СН і «Самопоміч» у Львові виступили за зростання тарифів ЖКГ - ЗМІДепутати від Слуги народу та одинадцять депутатів від Самопомочі вирішили не підтримувати проєкт звернення до президента, парламенту та Кабінету міністрів стосовно непомірного зростання тарифів.

Згідно з його словами, за постановою Кабміну, для посилення карантину до червоного рівня епіднебезпеки потрібно, щоб в регіоні три дні поспіль перевищували граничні показники принаймні двох з п’яти індикаторів – кількість госпіталізованих хворих, рівень зростання госпіталізацій, завантаженість ліжок з киснем, кількість ПЛР-тестів або відсоток виявлених хворих.

Наразі в області 23 лікарні приймають хворих на COVID-19 - це 4400 ліжок, забезпечених киснем. Днями до переліку додали Золочівську центральну районну лікарню та Львівську обласну клінічну лікарню.

Нагадаємо, що у Львові з понеділка, 18 жовтня, почали діяти додаткові карантинні обмеження, які можуть ще більше посилити з 1 листопада.

Раніше ми повідомляли, що на Львівщині оголосили надзвичайну ситуацію через брак газу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: