У ВООЗ спрогнозували терміни закінчення пандемії

Читать на русском
Хоча пандемія скоро закінчиться, вважають у ВООЗ, проте доведеться якимось чином і далі уживатися з коронавірусом.
Ілюстративне фотоAP Photo

Попри те, що вже у 2022 році світ може вийти з пандемії коронавірусу, людям доведеться і далі якось уживатися з коронавірусом, який при цьому нікуди не зникне. Не виключається, що коронавірус в результаті займе нішу грипу.

Про це розповів директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге в інтерв'ю білоруському телеканалу СТВ.

Вакцинація від COVID-19: коли в країнах буде сформований колективний імунітетКолективний імунітет проти коронавірусу в Україні буде не раніше 2022 року. Тоді як в Ізраїлі, ОАЕ, Британії він може сформуватися вже в травні.

«Я оптиміст, вважаю, що наступного року ми вийдемо з пандемії, але, звичайно ж, коронавірус не закінчиться. І, можливо, нам доведеться з ним жити. Але ви знаєте, це як з грипом. Є вакцини від грипу. Щороку вони злегка адаптуються під нові штами, люди вакцинуються - і все нормально» - розповів він.

При цьому Клюге підкреслив зрослу роль охорони здоров'я, яка повинна буде перешкоджати повторенню пандемії в рамках усього світу та окремо - в рамках кожної держави.

«Якщо не буде охорони здоров'я і здоров'я, то не буде ні економіки, ні безпеки, ні соціального спокою. Потрібно інвестувати в охорону здоров'я» - резюмував він.

Раніше у ВООЗ заявляли,що незабаром людство пройде 60% шляху в боротьбі з пандемією коронавірусу. Однак не виключено, що доведеться подолати ще безліч несподіваних перешкод.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: