Головний санлікар озвучив сценарій розвитку пандемії в Україні

Читать на русском
Україна на сьогоднішній день йде за помірним сценарієм розвитку пандемії COVID-19, проте ситуація може швидко змінитися.
Ігор Кузінфото Радіо Свобода

Україна на сьогодні йде за помірним сценарієм розвитку пандемії COVID-19, проте ситуація може швидко змінитися.

Про це заявив головний санлікар Ігор Кузін в інтерв'ю виданню «Фокус».

Коронавірус в Україні: коли чекати піку захворюваності і який прогноз на осінь дають вченіПік захворюваності на COVID-19 в Україні може настати вже в жовтні-листопаді. У найближчі тижні добовий рівень інфікування може перевищити 10 тисяч, а на піку – досягти 15-18 тисяч.

За його словами, ВООЗ спільно з Національною службою здоров'я України розробила три можливих сценарії розвитку подій - оптимістичний, песимістичний і помірний, по якому зараз рухається країна.

«Але ситуація може швидко змінюватися», - сказав головний санлікар.

Він додав, що всі прогнози показують стрімке зростання захворюваності у листопаді і переповнену систему охорони здоров'я.

Кузин також розповів, що на рівні кожної області є ще дві-три резервні лікарні для прийому пацієнтів з COVID. На сьогодні налічується близько 40 тис. ліжок, при погіршенні ситуації можна розгорнути до 70 тис., а з урахуванням резервних - до 90 тис. ліжок.

Нагадаємо, в Україні за добу виявили 4821 новий випадок коронавірусу. На минулому тижні добовий приріст кілька днів тримався на рівні 12 тисяч.

У МОЗ також повідомляли, що за три місяці майже всі жертви COVID не були вакциновані.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: