У Грузії затримали декількох учасників акції на підтримку Саакашвілі

Читать на русском
На протестній акції на підтримку екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі затримали трьох учасників.
newsgeorgia.ge

На протестній акції на підтримку екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі затримали трьох учасників.

Про це повідомляє портал Новости-Грузия.

Відомо, що акція пройшла в суботу, 16 жовтня, біля бізнес-центру засновника правлячої «Грузинської мрії» Бідзіна Іванішвілі у Тбілісі. Кілька десятків людей провели ходу до резиденції Іванішвілі на горі Тамборі. Вони прямували до місця з банером «Свободу третьому президентові», час від часу скандуючи «Міша».

Пан або пропав: навіщо Саакашвілі повернувся в ГрузіюПовернувшись до Грузії, Міхеїл Саакашвілі прогнозовано потрапив до в’язниці. Водночас, чи не є такий крок заздалегідь виграшною ланкою у передвиборчій стратегії політика – аналізував політолог Олександр Радчук.

«У цей час було мобілізовано велику кількість поліції. Ситуація загострилася, коли протестувальники спробували наклеїти на стіни стікери з написами на підтримку екс-президента», – зазначають у виданні.

Нагадаємо, що напередодні виборів Саакашвілі, вперше за 8 років, повернувся до Грузії та потрапив за ґрати. Поліція оприлюднила відео із затриманим Саакашвілі. Він оголосив себе політичним в’язнем і почав голодування.

Після цього, МЗС України викликало посла Грузії через затримання Саакашвілі. Пізніше, у МЗС Грузії відреагували на позицію України щодо затримання третього президента Михайла Саакашвілі.

Раніше ми повідомляли, що у четвер, 14 жовтня, в центрі Тбілісі пройшла акція за звільнення експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі. Відомо, що на місцевій площі Свободи на акцію з вимогою звільнити Саакашвілі зібралися близько 50 тисяч осіб. Десятки тисяч людей приїхали на мітинг з інших регіонів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: