«Енергетичний безвіз»: економічний ефект може складати 1,5 млрд доларів щороку

Читать на русском
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що економічний ефект від енергетичного безвізу, за підрахунками Світового банку, може складати 1,5 мільярдів доларів щороку.
Фото BBC

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що економічний ефект від «енергетичного безвізу», за підрахунками Світового банку, може складати 1,5 мільярдів доларів щороку.

Про це він написав у Facebook.

Енергетичний безвіз з ЄС – це відокремлення від енергосистеми з Білоруссю та Росією та приєднання до європейської енергомережі ENTSO-E.

«Цього тижня обговорили готовність до «енергетичного безвізу». Мова йде про приєднання до європейської енергомережі та остаточну енергонезалежність від Росії. Економічний ефект від такого приєднання, за підрахунками Світового банку, може складати 1,5 млрд доларів щороку», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв'ю «Слово і діло» розповіла про перспективи отримання Україною п’яти «безвізів» з Євросоюзом.

Нагадаємо, «Слово і діло» писало, що дасть «промисловий безвіз» Україні і як відбувалися переговори з Європейським Союзом.

На інфографіці можна подивитися, що дасть Україні «відкрите небо» з Євросоюзом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: