Бойовики влаштували навчання з бойовою стрільбою на Донбасі – ОБСЄ

Читать на русском
Бойовики на Донбасі порушують режим припинення вогню, а на цих вихідних вони влаштували навчання.
Фото з відкритих джерел.

За період з вечора 8 по вечір 10 жовтня ОБСЄ зафіксувала на Донбасі 270 порушень припинення вогню.

Більша частина сталася в Донецькій області, де спостерігачі зафіксували 150 порушень. Також в Донецькій області відзначають 35 вибухів, серед яких 1 розрив, 2 вибухи в повітрі і 32 вибухи невизначеного походження, сказано у звіті СММ ОБСЄ.

Вересень на Донбасі: скільки обстрілів зафіксували на місяцьСитуація на Донбасі загострилася. Протягом вересня зафіксували 227 обстрілів у зоні ООС, 6 загиблих.

Відомо, що більшість порушень сталися в районі Петровського, непідконтрольного українському уряду. Там спостерігачі фіксували численні вибухи. Також в ОБСЄ відзначили 33 постріли зі стрілецької зброї, які швидше за все пов'язані з навчаннями окупантів.

«За оцінкою, навчання з бойовою стрільбою, що є порушенням рішення Тристоронньої контактної групи (ТКГ) від 3 березня 2016 року Про заборону проведення навчань з бойовою стрільбою в зоні безпеки», - йдеться в повідомленні.

Також неспокійно було в Мар'їнці та Широкиному.

У Луганській області ОБСЄ зафіксували 120 порушень режиму припинення вогню, в тому числі 49 вибухів. З них 1 вибух зафіксовано в повітрі, а 48 вибухів невизначеного походження.

Нагадаємо, 11 жовтня канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон обговорили з президентом Росії Володимиром Путіним питання Нормандського формату. Переговори проходили в телефонному режимі.

Раніше президент України Володимир Зеленський також провів переговори з питань Нормандського формату з Макроном і Меркель.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: