У МОЗ розповіли, кому хочуть рекомендувати третю дозу вакцини від COVID

Читать на русском
В Україні розглянуть питання щодо запровадження бустерної вакцинації. Додаткову дозу можуть запропонувати людям з хронічними хворобами.
moz.gov.ua

В Україні розглянуть питання щодо запровадження бустерної вакцинації. Додаткову дозу можуть запропонувати людям з хронічними хворобами.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Можливість введення третьої дози від коронавірусу розгляне на наступному тижні Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики. Її планують рекомендувати за 6-8 місяців з моменту завершення повного курсу щеплення людям з хронічними хворобами.

У яких країнах роблять третє щеплення проти коронавірусуЯкі країни роблять третє щеплення проти коронавірусу та де планують ввести вакцинацію бустерною дозою, дивіться на інфографіці.

«Коли це питання розглядалося, то говорили, що мова йде про імунокомпрометованих людей. Тому зараз дійсно вивчають ті інструкції, які діють в інших країнах, та розробляються вітчизняні. Сподіваємося, що найближчим часом зможемо запровадити таку практику відповідно до рекомендацій», – розповів Кузін.

Нагадаємо, в Україні вже є вимога про обов'язкової вакцинації для ряду професій. При цьому списки на обов'язкову вакцинацію не залишаться статичними – професії в ньому будуть постійно оновлюватися. Швидше за все – щотижня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: