Посли G7 зустрілися з главою НБУ: що обговорювали сторони

Читать на русском
Посли країн Великої сімки провели зустріч з головою Національного банку України Кирилом Шевченком.
фото zn.ua

Посли країн «Великої сімки» провели зустріч з головою Національного банку Кирилом Шевченком. На ній обговорили виконання зобов'язань відповідно до програми Міжнародного валютного фонду.

Про це повідомляється на сторінці послів у Twitter.

Рік без траншів: чи є майбутнє у співпраці між Україною та МВФНардепи декларують намір реструктуризувати борги перед МВФ, а президент натякає на можливість перегляду умов співпраці із Фондом. Що відбувається у відносинах з МВФ та якими будуть наслідки у разі зупинення кредитування – аналізував Олександр Радчук.

«Посли G7 під час зустрічі з головою Національного банку України Шевченко почули про зусилля НБУ щодо забезпечення виконання зобов'язань відповідно до програми МВФ і плани продовження реформи банківського сектора», - йдеться в повідомленні.

У заяві зазначили, що посли «наголосили на важливості належного корпоративного управління в державному банківському секторі, відповідно до рекомендацій ОЕСР, і відзначили, що продовжують підтримувати сильний незалежний НБУ, сприяє економічній стабільності і процвітанню України».

Нагадаємо, раніше в НБУ заявили, що Україна буде обговорювати з Міжнародним валютним фондом продовження програми stand-by ще на 6-9 місяців.

При цьому в ОПУ допускають отримання двох траншів МВФ до кінця року.

Місія МВФ почала роботу в Україні у віртуальному режимі 21 вересня. У Кабміні раніше заявляли, що розраховують отримати транш МВФ в 750 млн доларів наприкінці листопада-у грудні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: