Бустерна вакцинація: у США літніх людей закликають робити третє щеплення

Читать на русском
Додаткова доза на сьогодні є доступною вже для 20 мільйонів людей у США. Її надають не раніше, ніж через шість місяців після останньої вакцини.
Фото: Unsplash

У Сполучених Штатах Америки почали робити бустерні COVID-щеплення вакциною виробництва Pfizer/BionTech літнім людям та іншим категоріям громадян, що входять до груп ризику.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що додаткові дози вакцини призначені для вразливих до хвороб американців. Кампанія розпочалася на наступний день після того, як федеральні органи охорони здоров'я США схвалили додаткові щеплення.

При цьому, раніше МОЗ США не підтримувало бустерну вакцинацію препаратом Pfizer.

Президент країни Джо Байден 24 вересня закликав тих, хто має право на додаткову вакцинацію, отримати її. Він зазначив, що сам планує робити щеплення знову якомога швидше.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 24 вересняВ Україні з початку кампанії з вакцинації від COVID-19 зробили понад 11,9 млн щеплень. Відсоток вакцинованих в країні та областях на карті обраховується за першою дозою.

Виступаючи в Білому домі американський президент додав, що зараз право на бустер-щеплення є у 60 млн американців.

Варто зазначити, що додаткову дозу надають не раніше, ніж через 6 місяців після останньої вакцини, що робить її сьогодні доступною приблизно для 20 мільйонів людей у США.

Бустерні щеплення громадянам США пропонуються на тлі побоювань, що ефективність вакцини з часом зменшується, в той час як більш заразний штам Дельта стає домінуючим.

Нагадаємо, що виробники вакцини Novavax просять ВООЗ дозволити використовувати її в надзвичайних ситуаціях.

Окрім цього, український вчителів та чиновників змусять вакцинуватися від COVID-19: в уряді озвучили аргументи.

Раніше ми повідомляли, що в Україні з початку кампанії з вакцинації зробили 12 138 989 щеплень. Дві дози вже отримали понад 62 тисяч українців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: