У ВООЗ закликали відкласти бустерні щеплення від COVID

Читать на русском
Глава ВООЗ Тедрос Гебреєсус закликав відкласти бустерні щеплення від COVID, до того часу, поки не вакцинують більше людей у світі.
Reuters

Глава ВООЗ Тедрос Гебреєсус закликав відкласти бустерні щеплення від COVID, до того часу, поки не вакцинують більше людей у світі.

Про це повідомляє The Guardian.

Таке рішення організації виникло через стурбованість забезпечення вакцинами для бідніших країн світу. Наголошують, що спочатку необхідно забезпечити вакцинами ті країни, де імунізовано 1 чи 2 відсотки населення. Якщо рівень вакцинації в усьому світі не підвищиться, то можуть розвинутися сильніші штами коронавірусу.

Вакцинація від COVID-19: чи потрібно вводити третю дозу препарату та навіщоЧи потрібно вводити третю дозу вакцини від коронавірусу, що про це кажуть учені та ВООЗ, розібралося Слово і діло.

«Препарати призначені для повторної вакцинації, повинні бути передані країнам, де люди не отримали перше чи друге щеплення», – наголошує Тедрос Гебреєсус.

Нагадаємо, раніше у ВООЗ заявили про те, що не бачать потреби у бустерних вакцинах проти коронавірусу. Для цього необхідні подальші дослідження.

Також відомо, що наразі МОЗ чекає на результати наукових досліджень щодо необхідності введення третьої дози вакцини від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: