У яких країнах роблять третє щеплення проти коронавірусу

Читать на русском

У Сполучених Штатах вважають, що для повної вакцинації проти коронавірусу потрібно зробити три щеплення. Ця ідея стає все більш популярною у країнах, які раніше за всіх розпочали вакцинацію населення. Водночас у ВООЗ закликають зачекати з бустерною дозою і поділитися вакциною з бідними країнами. У МОЗ України кажуть, що наразі робити бустерне щеплення не планують. Які країни роблять третє щеплення проти COVID-19, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

15 країн вже щеплять населення бустерною дозою препарату проти коронавірусу. Насамперед, це стосується людей з групи ризику та стареньких.

Серед найближчих країн-сусідів бустерну дозу вводять громадянам у Чехії, Угорщині, Словенії, Туреччині та Росії.

У МОЗ Чехії зазначили, що записатися на третє щеплення можуть усі охочі, але пріоритет надаватимуть людям від 60 років.

Із 20 вересня в Італії третю дозу препарату проти COVID-19 зможуть отримали лише люди з ослабленим імунітетом, пацієнти з онкозахворюваннями та люди після трансплантації органів.

В Ізраїлі стверджують, що третя доза COVID-вакцини захищає від штаму Дельта, тому там також запровадили таку можливість.

У Великій Британії насамперед вирішили вакцинувати бустерною дозою людей віком від 50 років та осіб з груп ризику.

У Франції третьою дозою щеплять громадян, яким більше 65 років, а також тих, в кого ослаблений імунітет.

Сполучені Штати Америки, Грузія та Балтійські країни нині планують проведення вакцинації третьою дозою ‒ особливо стареньких і людей з ослабленим імунітетом.

Нагадаємо, в інтерв'ю «Слово і діло» очільник МОЗ Віктор Ляшко розповів, чи буде в Україні примусова вакцинація. Він також заявив, що про план ревакцинації від коронавірусу в Україні поки що говорити зарано.

Також раніше ми писали, як країни мотивують населення вакцинуватися.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: