Україна та Євросоюз підписали ще дві угоди

Читать на русском
На саміті Україна-ЄС сторони, крім угоди про єдиний авіаційний простір, підписали ще дві угоди.
Фото з відкритих джерел.

На саміті Україна-ЄС сторони, крім угоди про єдиний авіаційний простір, підписали ще дві угоди.

«Сьогодні крім угоди про єдиний авіаційний простір ми підписали і ряд інших важливих угод. Зокрема, про участь України у програмах «Горизонт Європа» та «Креативна Європа». Я щиро вдячний лідерам інституцій Європейського союзу за сьогоднішню зустріч», - заявив президент Володимир Зеленський.

Україна та ЄС підписали угоду про «відкрите небо»Україна і ЄС підписали угоду про єдиний авіаційний простір. Україна отримає право призначати свої авіакомпанії для польотів в будь-які країни-члени ЄС.

Нагадаємо, «Горизонт Європа» - це запланована на 7 років науково-дослідницька програма ЄС з фінансуванням близько 100 млрд євро. Кошти виділяються на дослідження та інновації в 2021-2027 роках. Метою програми є вирішення глобальних проблем та сприяння промислової модернізації. У тому числі запобігання зміни клімату, досягнення цілей сталого розвитку і підвищення конкурентоспроможності європейських товарів.

Що стосується програми «Креативна Європа», то її метою є розвиток сектора культурних і креативних індустрій в країнах Європи, посилення конкурентоспроможності європейської аудіовізуальної продукції, а також забезпечення просування і захисту культурної та мовної різноманітності.

Раніше ми писали, що Україна і Європейський Союз підписали угоду про єдиний авіаційний простір.

Що дасть Україні авіаційна угода - вивчили наші аналітики.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: