У світі знову дорожчає нафта

Читать на русском
У понеділок, 11 жовтня, ціни на нафту знову зросли, збільшивши темпи зростання останні кілька тижнів.
Reuters

У понеділок, 11 жовтня, ціни на нафту знову зросли, збільшивши темпи зростання останні кілька тижнів.

Як пише Reuters, енергетична криза, що охопила великі економіки, поки не має ознак ослаблення на тлі підйому економічної активності і обмеження поставок з боку основних виробників.

30 років Незалежності: як змінювалася вартість бензинуЛітр бензину марки А-95 на початку 1996 року коштував 58 копійок, на початку 2021-го – 25,20 гривні. Детальніше – на інфографіці.

Нафта Brent подорожчала 1,5% до 83,59 доларів після зростання майже на 4% минулого тижня. Нафта WTI подорожчала на 1,8%, до 80,81 доларів за барель, найвищого рівня з кінця 2014 року. У п'ятницю ціна на нафту в США зросла на 4,6%.

Ціни зросли, оскільки все більше вакцинованих груп населення виходить з карантину, що сприяє пожвавленню економічної активності: нафта марки Brent зростає протягом п'яти тижнів, а нафта США - сім тижнів.

Ціни на вугілля та газ також зростали, коли економіка відновилася, що зробило нафту більш привабливою як паливо для виробництва електроенергії, що підштовхнуло ринки сирої нафти до зростання.

Нагадаємо, Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) і союзники (ОПЕК+), минулого тижня вирішили підтримувати стійке і поступове зростання видобутку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: