Країни ОПЕК+ домовилися збільшити видобуток нафти

Читать на русском
Держави-члени ОПЕК+ домовилися підвищити обсяг видобутку нафти на 400 тисяч барелів на добу, починаючи з серпня поточного року.
Reuters

Держави-члени ОПЕК+ домовилися підвищити обсяг видобутку нафти на 400 тисяч барелів на добу, починаючи з серпня поточного року.

Про це йдеться в пресрелізі ОПЕК.

Прагнутимуть повністю нівелювати поточні обмеження в вересні 2022 року, говориться в повідомленні.

При цьому в грудні 2021 року буде надана оцінка ринку.

З травня 2022 роки для Саудівської Аравії і Росії буде підвищена база відліку зниження нафтовидобутку з 11 до 11,5 млн б/д, для ОАЕ – з 3,2 до 3,5 млн б/д, для Іраку – з 4,65 до 4,8 млн б/д, для Кувейту – з 2, 8 до 2,96 млн б/д – всього на 1,63 млн б/д.

Наступна зустріч міністрів відбудеться 1 вересня.

Нагадаємо, світові ціни на нафту еталонних марок помірно зростають на даних про зниження запасів нафти і пального в США. Про це свідчать дані торгів в п'ятницю, 9 липня.

В Офісі президента Володимира Зеленського анонсували боротьбу з нелегальним ринком нафтопродуктів. 14 травня Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою запроваджується граничний рівень торговельної надбавки до середньої ціни дизельного пального (7 грн/літр) і бензину (5 грн/літр). Такий крок був здійснений з метою запобігання необґрунтованому зростанню цін на пальне у роздрібних мережах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: