АЗС знову зобов'язали знизити ціни на бензин: на скільки подешевшає пальне

Читать на русском
Міністерство економіки зобов'язало мережі АЗС знизити ціни на пальне. Бензин здешевшає на 0, 53 грн/літр, а дизпальне на 1, 14 грн / літр.
Unsplash

Міністерство економіки у четвер, 26 серпня, опублікувало нові розрахунки середньої вартості бензину і дизельного пального, від якої АЗС можуть встановлювати свою націнку.

Про це повідомляє пресслужба МЕРТ. Дані для розрахунків надав «Нафтогаз України».

30 років Незалежності: як змінювалася вартість бензинуЛітр бензину марки А-95 на початку 1996 року коштував 58 копійок, на початку 2021-го – 25,20 гривні. Детальніше – на інфографіці.

Так, на кінець серпня - початок вересня для АЗС встановили середню вартість бензину в розмірі 25,53 грн/літр і дизпального - 21,11 грн/літр.

У порівнянні з серединою серпня середня ціна на бензин знизилася на 0,53 грн/літр, на ДП - на 1,14 грн/літр.

Таким чином, в Україні з урахуванням максимальних торговельних націнок вартість бензину на АЗС не може перевищувати 30,53 грн/літр, на дизпальне - 28,11 грн / літр.

Відзначимо, МЕРТ знижує ціни на пальне вже вдруге поспіль.

Нагадаємо, з 15 травня Кабмін впровадив державне регулювання роздрібних цін на бензин і дизпальне. Була введена максимальна роздрібна націнка в розмірі 5 гривень на бензин і 7 гривень на ДП. Згідно з постановою Кабміну, Нафтогаз подає розрахунки Мінекономіки тричі на місяць (до 1, 11 і 21 числа).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: