Ліван страждає від блекаута: вся країна залишилася без електрики і занурилася в темряву

Читать на русском
Великі електростанції 9 жовтня остаточно припинили роботу після того, як кілька місяців працювали в режимі обмежень
Ліван занурився у темрявуDaniel Carde/ZUMA Press Wire

Ліван, який нещодавно сформував новий уряд, страждає від одного з наймасштабніших блекаутів у своїй історії - так, дві великі електростанції в країні припинили роботу через дефіцит палива. Це призвело до того, що більша частина регіонів країни залишилася без електроенергії та занурилася в темряву.

Про це повідомляють телеканал Al Jazeera та інформаційне агентство Reuters.

Вказується, що в таких умовах країн доведеться провести мінімум кілька днів. Великі електростанції Дейр-Аммар і Захрані 9 жовтня остаточно припинили роботу після того, як кілька місяців працювали в режимі обмежень. Тепер ліванцям доводиться покладатися тільки на приватні генератори на дизельному паливі, які - як і саме паливо - вже знаходяться в страшному дефіциті.

Ліванський чиновник розповів інформаційному агентству, що з 9 жовтня електромережа країни знеструмлена і навряд чи вона запрацює 11 жовтня, та й взагалі найближчим часом.

При цьому компанія Electricité du Liban (EDL), яка є основним виробником електроенергії в країні, зазначила, що одна партія палива буде розвантажена на початку тижня, ще одна - прийде протягом жовтня. Також компанія намагається залучити паливо з резервів Збройних сил Лівану, але це малоймовірно - військовим самим не вистачає. Більш перспективним виглядає напрямок, на якому EDL веде переговори з нафтовими підприємствами в Тріполі та Захрані, щоб придбати у них паливо.

Тим часом журналісти встановили, що селітра, яка 4 серпня 2020 року вибухнула в порту Бейрута, належала фірмі, пов'язаній з українським бізнесменом з Дніпра Володимиром Вербонолом.

Нагадаємо, 4 серпня 2020 року в порту Бейрута прогримів потужний вибух. Загинули близько 180 осіб, тисячі постраждали. За офіційною версією, в гавані здетонувало 2750 тонн селітри. Збиток від вибуху склав 15 млрд доларів, економіка країни отримала сильний удар.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: