Литва отримала 30 млн євро на управління міграційною кризою

Читать на русском
Литва отримала першу частину фінансової допомоги Європейської комісії. 30 млн євро витратять на управління міграційною кризою.
Domantas Pipas

Литва отримала першу частину фінансової допомоги Європейської комісії. 30 млн євро витратять на управління міграційною кризою.

Про це повідомляє портал Delfi.

Відомо, що ЄС обіцяли Литві 37 млн євро допомоги. Поки вже переведено 29,6 млн євро, решту допомоги нададуть пізніше.

«Частина допомоги надійде пізніше. Вона призначена для покриття понесених Литвою витрат на управління нелегальною міграцією та забезпечення надання базових послуг мігрантам, які потрапили в країну», – розповіла міністр внутрішніх справ Агне Білотайте.

Кошти мають покрити витрати Литви, пов'язані з поселенням мігрантів, забезпеченням безпеки цих місць, харчуванням, навчанням, а також з інфраструктурою для прийому і затримання мігрантів, процедурами розгляду прохань про притулок та ін. Крім того, ці кошти підуть на доплати посадовим особам.

Нагадаємо, режим Лукашенка спровокував міграційну кризу на кордонах Білорусі з Литвою, Латвією та Польщею. Мігранти з Іраку, Сирії та низки африканських країн масово прибували в Білорусь, а прикордонна служба цієї держави доправляла їх до кордонів ЄС.

Також відомо, що у Литві готові платити мігрантам по 300 євро, якщо вони погодяться назавжди покинути країну. Гроші мігранти можуть отримати від прикордонників.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: