З'ясувалося, про що говорив Зеленський із президентом Молдови

Читать на русском
На зустрічі співрозмовники обговорили перспективи торговельно-економічного співробітництва, зокрема, щодо реалізації інфраструктурних проєктів.

У п'ятницю, 27 серпня, глава держави Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Молдови Майєю Санду в Кишиневі.

Про це повідомляє пресслужба ОП у п'ятницю, 27 серпня.

«Велика честь бути сьогодні тут. Для нас дуже важливі теплі, історичні, дружні, сусідські відносини з Молдовою», - сказав Зеленський і додав, що Україна вважає Молдову важливим партнером.

«Ми вважаємо, що у нас не може бути жодних питань щодо наших дружніх відносин», - підкреслив Зеленський.

Україна і НАТО: які переваги дасть членство і що вже зроблено для вступу в АльянсЯкі переваги дає членство в НАТО, що Україна вже зробила для вступу в Альянс і що ще потрібно – на відео.

Він також зазначив, що Україна відкрита до поглиблення відносин із Молдовою.

«Ми раді бути на 30-річчі незалежності Республіки Молдова», - сказав Зеленський.

На зустрічі співрозмовники обговорили перспективи торговельно-економічного співробітництва, зокрема, щодо реалізації інфраструктурних проєктів.

«Відносини України і Молдови мають величезний потенціал, і сьогодні нам треба максимально сконцентрувати зусилля для його використання», - підкреслив Зеленський.

Сторони також позитивно оцінили роботу, проведену в рамках реалізації проєкту будівництва прикордонного мостового переходу через Дністер на українсько-молдовському кордоні. Президенти обговорили питання повернення українських енергетичних компаній на молдавський ринок постачання електричної енергії.

Крім того, Зеленський подякував Санду за участь в саміті Кримської платформи і приєднання до його декларації.

«Як і раніше, Україна і Молдова взаємно підтримують суверенітет і територіальну цілісність одна одної в міжнародно визнаних кордонах. Ваша особиста участь у саміті Кримської платформи ще раз підтвердила цю позицію і продемонструвала наші спільні прагнення протистояти зовнішньому тиску», - заявив Зеленський.

Лідери наголосили на необхідності подальшої тісної співпраці в форматі асоційованого тріо для поглиблення політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС.

Нагадаємо, Зеленський під час візиту до Молдови закликав посилити взаємодію між країнами причорноморського регіону по лінії військово-морських сил. Також він закликав посилити присутність сил НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: