Молдова планує запровадити цифрові COVID-паспорти з жовтня

Читать на русском
З 1 жовтня в Молдові з'являться цифрові сертифікати з інформацією про вакцинацію від COVID-19.
Фото: AFP

З 1 жовтня в Молдові з'являться цифрові сертифікати з інформацією про вакцинацію від COVID-19.

Про це пише NewsMaker.

«З 1 жовтня у нас буде єдиний цифровий сертифікат, в якому будуть вказані дані про вакцинацію, інформація щодо зроблених тестів на ковід і відомості про одужання від корона вірусу», – повідомила міністерка охорони здоров'я Молдови Алла Немеренко.

За її словами, міністерство також має намір розробити мобільний додаток для «спостереження за людьми, які перебувають на карантині або лікуються від коронавірусу вдома».

В Україні видають свідоцтва про вакцинацію від COVID-19: що це і чим відрізняється від COVID-паспортівЧим Міжнародне свідоцтво про вакцинацію відрізняється від COVID-паспортів і як його можна отримати.

Додамо, за минулу добу, 13 серпня, в країні підтверджено 283 нових випадків зараження COVID-19, 201 людина одужала, 3 людини померли. З початку пандемії в Молдові 261 807 випадків захворювання на коронавірус. Загалом 253 704 людини вилікувалися від COVID-19, 6 301 людина померла.

Нагадаємо, через кілька днів після впровадження COVID-перепусток в Італії стартувала хвиля продажів підроблених документів. Італійцям пропонують придбати підроблений «зелений пропуск» за 150-500 євро.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: