САП скерувала до суду справу майора ЗСУ, який переховується в Росії

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура склала і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього військовослужбовця, який втік до держави-агресора.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника фінансово-економічної служби військової частини А0563 Андрія Квіреля, якого підозрюють у заволодінні коштами.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«17 вересня прокурорами САП за результатами досудового розслідування детективів НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника фінансової служби однієї з військових частин у Сумській області, який у змові з іншими особами заволодів грошовими коштами військовій частини на суму майже 4 млн грн», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, у 2014 році військова прокуратура заочно повідомила про підозру Квірелю. За версією слідства, він вирішив заволодіти грошовими коштами, які належали військовій частині А0563 як розпоряднику бюджетних коштів. Для цього він залучив невстановлених осіб з числа не військових осіб і попросив їх відкрити банківські рахунки, на які планував перерахувати кошти і в подальшому зняти їх з банкоматів.

10 листопада 2014 року майор ЗСУ, перебуваючи у приміщенні службового кабінету, власноруч склав завідомо неправдиві документи щодо видачі готівки та перерахування коштів на загальну суму понад 4,26 млн грн. Також на цьому документів від зробив підписи нібито від імені бухгалтера фінансово-економічної служби військової частини А0563 та командира цієї ж військової частини. Загалом особам вдалося зняти з банкоматів майже 3,45 млн грн.

Як вказував детектив, підозрюваний Квірель 20 листопада 2014 року вилетів до Москви. В січні 2015 року його оголосили в розшук, в тому числі, міжнародний засобами Інтерполу. У 2015 році Квіреля затримали і Генеральна прокуратура України намагалася розпочати екстрадицію, але підозрюваному надано притулок.

Пізніше справу передали за підслідністю до НАБУ і САП, де Квірелю повідомили заочно про зміну підозри. Також детективи вирішили заочно проводили розслідування стосовно нього, звернувшись до ВАКС. У НАБУ вказали, що 30 листопада 2016 року підозрюваний отримав паспорт громадянина Російської Федерації і змінив ім'я. До того ж, Росія визнана Верховною радою України державою-агресором, а тому Квіреля можливо судити заочно. Суддя клопотання задовольнила.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: