НАБУ відкрило справу стосовно Геруса – ЗМІ

Читать на русском
НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо можливих зловживань народного депутата від партії Слуга народу Андрія Геруса.

НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо можливих зловживань народного депутата від партії «Слуга народу» Андрія Геруса.

Про це в середу, 8 січня, повідомляють Українські Новини з посиланням на відповідь НАБУ на інформаційний запит агентства.

У відповіді, зокрема, зазначено, що відкрити відповідне виробництво НАБУ зобов'язав Вищий антикорупційний суд. З вимогою відкрити справу, своєю чергою, до суду звернулася адвокат екснардепа Олега Ляшка Елеонора Салова.

Видання наводить слова адвоката, яка заявила, що в діях голови комітету Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг міститься склад кримінальних злочинів, передбачених статтею про вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою (ст. 28), а також статтею про зловживання владою або службовим становищем (ч. 1 ст. 364) Кримінального кодексу України.

Салов також зазначила, що дії Геруса завдали збитків державному бюджету, а також вітчизняним компаніям ринку електроенергетики.

Раніше повідомлялося, що суд зобов'язав НАБУ і СБУ завести справу на Геруса за заявою Ляшка. Розслідування повинно було початися за статтями Держзрада і Зловживання владою.

Перед цим Ляшко заявив, що вимагає від ГПУ, СБУ і НАБУ порушити кримінальну справу проти Геруса за держзраду і зловживання владою через лобіювання ним поправки в законодавство, яке дозволило відновити імпорт електроенергії з Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: