Група хакерів із РФ атакувала урядові мережі США та Європи – CNN

Читать на русском
Група хакерів із Росії нещодавно намагалися проникнути до урядових мереж США та Європи. Про це інформує старший віце-президент і технічний директор компанії з кібербезпеки Mandiant Чарльз Кармакал.

Група хакерів із Росії нещодавно намагалася проникнути до урядових мереж США та Європи.

Про це інформує старший віцепрезидент і технічний директор компанії з кібербезпеки Mandiant Чарльз Кармакал, пише CNN.

«Група скомпрометувала кілька державних структур, організацій, що займаються політичними і зовнішньополітичними питаннями, а також постачальників технологій, що забезпечують прямий або непрямий доступ до кінцевих цільових організацій в Північній Америці і Європі», - розповів Кармакал.

Битви хакерів: проти кого воюватимуть українські кібервійськаОсновним противником українських кібервійськ стануть російські війська інформаційних операцій, які вже мають послужний список.

При цьому він відмовився назвати постачальників технологій. Інший співрозмовник видання, який побажав залишитися анонімним, вказав, що федеральні агентства США ретельно стежать за останніми діями хакерів з РФ.

«Це питання піднімалося на недавніх засіданнях Ради національної безпеки», - зазначив він.

За даними видання, мова йде про групу хакерів, які зламали в грудні 2020 року системи Міністерства фінансів США, Національного управління з телекомунікацій і інформації та інших держустанов.

Було встановлено, що зробити це їм вдалося за допомогою підробки оновлень, що випускаються компанією SolarWinds, яка виконує держконтракти в виконавчих гілках влади, збройних силах і спецслужбах. Також повідомлялося, що кіберзлочинці отримали доступ до програмного забезпечення Microsoft Office 365.

За інформацією джерел Washington Post, за кібератакою стояла хакерська група APT29 (відома як Cozy Bear), яка, ймовірно, пов'язана зі службою зовнішньої розвідки Росії. Російська сторона називала ці звинувачення «безпідставними».

Раніше в ЄС заявили про причетність Росії до чергової кібератаки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: