В США 200 підприємств постраждали від хакерської атаки

Читать на русском
У США хакери здійснили масштабну кібератаку проти 200 американських компаній. Йдеться про атаку на роботу американської ІТ-компанії Kaseya.
Reuters

У США хакери здійснили масштабну кібератаку проти 200 американських компаній. Йдеться про атаку на роботу американської ІТ-компанії Kaseya.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що 200 американських підприємств постраждали від атак програм-вимагачів після втручання в роботу американської ІТ-компанії Kaseya в Маямі.

У самій компанії Kaseya підтвердили, що розслідують потенційну атаку на програмне забезпечення VSA, яке широко застосовується корпоративними мережами в США.

«Інструмент VSA використовується, зазвичай ІТ-спеціалістами для моніторингу та управління серверами, настільними комп'ютерами, мережевими пристроями та принтерами», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, корпорація Microsoft повідомила про нові хакерські атаки. Компанія вважає, що їх здійснило угруповання Nobelium. Угруповання скоювало злочини як проти окремих користувачів, так і проти різних організацій, а також державних установ. Сама компанія також піддалася атаці.

Додамо, правоохоронці в ході міжнародної спецоперації, проведеної спільно з правоохоронцями Республіки Корея і США, викрили хакерське угруповання, яке здійснювало поширення вірусу-шифрувальника, що завдав іноземним компаніям збитки на загальну суму близько півмільярда доларів США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: