Хакери атакували ЦВК Німеччини напередодні виборів

Читать на русском
За кілька днів до парламентських виборів у Німеччині невідомі хакери атакували сервери очільника Центральної виборчої комісії.
Фото з відкритих джерел

За кілька днів до парламентських виборів у Німеччині невідомі хакери атакували сервери очільника Центральної виборчої комісії.

Про це повідомляє німецьке видання Business Insider.

Відомо, що парламентські вибори у Німеччині пройдуть 26 вересня. У виданні ж зазначають, що хакерську атаку здійснили минулого тижня, сторінка була деякий проміжок часу недоступна. Очільник виборчої комісії ФРН Георг Тіль підтвердив факт атаки, але запевнив, що важливі для виборів системи та сервери не постраждали. Він вважає, що така ситуація можна повторитись у день виборів, тому навколо сервера було створено систему глибокого захисту.

Для уникнення повторних атак Керівництво виборчої комісії співпрацює з Федеральним відомством з питань інформаційної безпеки, Відомством з захисту конституції і Федеральним управлінням кримінальної поліції.

Також повідомляють й про те, що в ЦВК досі не встановили, хто саме здійснив кібератаку.

Нагадаємо, чинний канцлер Німеччини Ангела Меркель після свого відходу у відставку стане у ФРН чимось на зразок пенсіонера державного значення. Меркель отримуватиме пенсію в розмірі близько 15 тисяч євро (468,6 тис. грн. за поточним курсом).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: