Вчені пов'язали важку форму COVID-19 з чотирма іншими тяжкими хворобами

Читать на русском
Чотири хронічних захворювання значно посилюють шанс захворіти на коронавірус у важкій формі, встановили американські вчені
Ілюстративне фотоAP Photo

Люди, у яких є проблеми з одним з перерахованих захворювань - з ожирінням, гіпертонією, діабетом і серцевою недостатністю - мають значно більше шансів захворіти на важку форму коронавірусу. За статистикою, дві третини госпіталізованих у важкому стані мали одну із зазначених хвороб.

Про це йдеться в публікації американського медичного видання Journal of American Heart Association.

У США за станом на дату дослідження, листопад 2020 року, було зафіксовано понад 906 тисяч випадків госпіталізації з коронавірусом у важкій формі. Приблизно 30,2% госпіталізованих мали проблеми із загальним ожирінням, 26,2% - з гіпертонією, 20,5% - з цукровим діабетом, і 11,7% - з сердечною недостатністю.

Таким чином, заявили вчення, в цілому 63,5% або понад 575 тисяч госпіталізацій з важкою формою коронавірусу були пов'язані з цими захворюваннями.

«Круглий стіл»: що політичні сили пропонують для захисту здоров'я націїДепутати пропонують заборонити рекламу алкоголю, впровадити обмеження на продаж тютюнових виробів, легалізувати медичний канабіс.

«Ризик госпіталізації з коронавірусною інфекцією COVID-19 міцно пов'язаний з кардіометаболічним здоров'ям», - резюмували дослідники.

У суботу, 27 лютого, в Україні виявили ще майже 8200 нових хворих на COVID. Найбільше - в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, напередодні в Україні також було понад 8 тисяч нових хворих. У МОЗ назвали регіони, де росте кількість госпіталізацій з COVID.

Також повідомлялося, що Україну розділили на нові карантинні зони.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: