ДБР підозрює митників аеропорту «Бориспіль» у мільйонних збитках

Читать на русском
Слідчі ДБР повідомили про підозру трьом працівникам митного посту Бориспіль - аеропорт Київської митниці.
dbr.gov.ua

Слідчі ДБР повідомили про підозру трьом працівникам митного посту «Бориспіль - аеропорт» Київської митниці. Через їхню недбалість держава зазнала збитків у 7,6 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

УЗ, митниця, «Нафтогаз»: які збитки виявила Держаудитслужба в 2020 роціНафтогаз у 2020 році завдав державі збитків на 75,5 млрд гривень, Укрзалізниця – на 372 млн гривень.

«Протягом 2018-2020 років вказані особи під час розмитнення одного виду товару неправильно вказували його код згідно з класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД). Це призвело до заниження суми сплати компанією—імпортером податкових та митних платежів на більше ніж 7,6 млн гривень», - йдеться в повідомленні.

Митники підозрюються у неналежному виконанні службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).

Підозрюваним загрожує в'язниця на термін до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та зі штрафом до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше чиновника київської митниці викрили в махінаціях на 6,5 млн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: