Збій у роботі Facebook визнали найбільшим зафіксованим збоєм інтернет-ресурсу в історії

Читать на русском
Сервіс, який займається відстеженням активності та працездатності інтернет-ресурсів по всьому світі, заявив про більш ніж 10,6 млн повідомлень про проблеми з сервісами Facebook
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Семигодинний збій в сервісах компанії Facebook, через який користувачі не могли отримати доступ до соціальних мереж і сервісів компанії, став наймасштабнішим збоєм в роботі інтернет-ресурсу з коли-небудь зафіксованих.

Про це повідомив сервіс Downdetector, що відстежує роботу інтернет-ресурсів у всьому світі, у своєму в Twitter.

«Відключення Facebook стало найбільшим, яке ми коли-небудь бачили на Downdetector: понад 10,6 мільйона повідомлень про проблеми з усього світу» - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що ввечері 4 жовтня в роботі Facebook, Instagram і WhatsApp стався глобальний збій. Не працювали ні вебверсії, ані додатки. Збій мав характер глобального - скарги на недоступність сервісів реєструвалися по всьому світу.

Глава компанії Facebook Марк Цукерберг втратив не менше 6,6 млрд доларів через глобальний збій безпосередньо в самій соціальній мережі Facebook та інших належать компанії сервісів. Він опустився на шосту сходинку рейтингу найбагатших людей світу.

Вночі 5 жовтня соціальні мережі Facebook і Instagram нарешті відновили роботу. Вони не працювали майже сім годин через масштабний в історії компанії збій.

Масштабний збій в сервісах соціальної мережі Facebook, Instagram і WhatsApp стався, судячи з деяких даних, через непрофесійно встановлене співробітниками компанії масове оновлення маршрутизаторів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: