Причиною масштабного збою в Facebook стало непрофесійне оновлення – ЗМІ

Читать на русском
Оновлення, кажуть експерти, торкнулося маршрутизаторів, і було виконано дуже непрофесійно, тому вивело з ладу маршрутизатори
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Масштабний збій в сервісах соціальної мережі Facebook, Instagram і WhatsApp стався, судячи з деяких даних, через непрофесійно встановлене співробітниками компанії масове оновлення маршрутизаторів.

Про це 4 жовтня повідомляє Telegram-канал Код Дурова.

Канал пише, що за п'ять хвилин до падіння Facebook, Instagram і WhatsApp сервіс Cloudflare зафіксував шквал оновлень BGP (в основному скасування маршрутів) для ASN Facebook. Оновлення, кажуть експерти, торкнулося маршрутизаторів, і було виконано дуже непрофесійно, тому вивело з ладу маршрутизатори, за ними - внутрішню мережу компанії, а потім обірвало весь зв'язок між сервісами.

Передбачається, що оновлення встановлювали віддалено. Це викликало масу проблем, оскільки співробітникам компанії потрібно було отримати фізичний доступ до всіх виведених з ладу маршрутизаторів в кожній точці присутності Facebook. Однак ряд внутрішніх збоїв призвів до того, що співробітники не могли потрапити на робочі місця - електронні перепустки не спрацьовували.

Нагадаємо, що ввечері 4 жовтня в роботі Facebook, Instagram і WhatsApp стався глобальний збій. Не працювали ні вебверсії, ані додатки. Збій мав характер глобального - скарги на недоступність сервісів реєструвалися по всьому світу. Також були недоступні сервіси Netflix, Steam і PlayStation Network.

Глава компанії Facebook Марк Цукерберг втратив не менше 6,6 млрд доларів через глобальний збій безпосередньо в самій соціальній мережі Facebook та інших належать компанії сервісів. Він опустився на шосту сходинку рейтингу найбагатших людей світу.

Вночі 5 жовтня соціальні мережі Facebook і Instagram нарешті відновили роботу. Вони не працювали майже сім годин через масштабний в історії компанії збій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: