Скільки мільярдів Цукерберг втратив через збій у Facebook: озвучена цифра

Читать на русском

Глава компанії Facebook Марк Цукерберг втратив не менше 6,6 млрд доларів через глобальний збій безпосередньо в самій соціальній мережі Facebook та інших належать компанії сервісів. Він опустився на шосту сходинку рейтингу найбагатших людей світу.

Про це свідчать дані журналу Forbes.

Так, Цукерберга випереджають Ілон Маск, Джефф Безос, Бернар Арно, Білл Гейтс і Ларрі Еллісон.

Втім, постраждав не тільки Facebook. Ряд незрозумілих збоїв, які накрили не тільки Facebook, але і деякі інші провідні сервіси, призвела до серйозного падіння акцій на фондовому ринку. На цей час акції Twitter подешевшали більш ніж на 6%, Facebook – на 5,7%, Amazon і Apple – на 2,8% кожна, Netflix – на 2,3%.

Нагадаємо, що ввечері 4 жовтня в роботі Facebook, Instagram і WhatsApp стався глобальний збій. Не працюють ні вебверсії, ні додатки. Збій носить характер глобального - скарги на недоступність сервісів реєструються по всьому світу.

Пізніше стало відомо, що збій може виявитися результатом атаки хакерів, спрямованої на викрадення даних. Так, ЗМІ повідомляють, що в даркнеті на продаж нібито виставили базу даних з персональними даними 1,5 млрд користувачів соцмережі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: