Печерський суд закрив протокол про коштовний подарунок нардепу «Слуги народу»

Читать на русском
Столичний райсуд не встановив порушення адміністративного законодавства у коштовному подарунку від юридичної особи члену українського парламенту.
Максим Гузенкофото: Facebook

Печерський районний суд Києва закрив протокол про коштовний подарунок від приватної фірми народному депутату від фракції «Слуги народу» Максиму Гузенку.

Таке рішення 9 вересня ухвалила суддя Печерського суду Світлана Смик, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, нардеп Гузенко задекларував майже 120 тисяч гривень подарунку у негрошовій формі від приватної компанії «Євраліс Семенс Україна». Тому Національне агентство з питань запобігання корупції склало на нього протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків).

На думку НАЗК, нардеп отримав подарунок, вартість якого перевищує один прожитковий мінімум для працездатних осіб, встановлений на день одноразового прийняття подарунка, чим порушив вимоги, встановлені абз. 1 ч. 2 ст. 23 Закону України «Про запобігання корупції». Прокурор підтримав обставини протоколу і вважав, що в діях Гузенка наявний склад правопорушення.

Водночас адвокат політика заявив клопотання про закриття провадження у справі у зв'язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення. Вивчивши протокол і пояснення до нього, суддя закрила провадження. Суддя вважає, що одержаний Гузенком подарунок не підпадає без обмеження, оскільки сам подарунок нібито не пов'язаний зі здійсненням ним діяльності нардепа, або перебуванням фірми «Євраліс Семенс Україна» у його підпорядкуванні.

Нагадаємо, Печерський суд закрив протокол про конфлікт інтересів у нардепа Василя Німченка через сплив строків. Політик нібито в умовах реального конфлікту інтересів призначив власну невістку своєю помічницею, яка отримувала зарплатню.

Як стверджували в Нацагентстві, з березня 2021 року політик жодного разу не з'явився на засідання. Нардеп прийшов до суду вже після закінчення строків на притягнення до відповідальності.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: