Чи можна вакцинуватися від коронавірусу алергікам – коментар експерта

Читать на русском
Єдине алергічне протипоказання проти вакцинації - алергія, яка з'являється безпосередньо на саме щеплення
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Вакцинація проти коронавірусу не протипоказана людям з будь-якими видами алергії, виключаючи тільки алергію на саму вакцину.

Про це заявила експерт ЮНІСЕФ в Україні Катерина Булавінова в ефірі програми «Свобода слова».

«Людям з алергією, з полінозом, з будь-якою алергією можна вакцинуватися ... вакцинувати не будуть тільки того, у кого був анафілактичний шок на першу дозу вакцини від COVID-19. Всім іншим вакцинуватися можна і потрібно» - запевнила вона.

Коронавірус в Україні: коли чекати піку захворюваності і який прогноз на осінь дають вченіПік захворюваності на COVID-19 в Україні може настати вже в жовтні-листопаді. У найближчі тижні добовий рівень інфікування може перевищити 10 тисяч, а на піку – досягти 15-18 тисяч.

Булавінова зазначила, що важливо не заразитися коронавірусом, будучи в черзі на вакцинацію. Тому потрібно дотримуватися всіх заходів епідеміологічної безпеки в приміщеннях, де проводиться вакцинація від коронавірусу.

В Україні з початку кампанії з вакцинації від COVID - 19 зробили понад 12,7 млн щеплень. За минулу добу в Україні проти COVID-19 було щеплено 129 533 особи. З них вакциновано першою дозою - 72 268 осіб, завершили вакцинацію (отримали дві дози) - 57 265 осіб.

На Закарпатті, в Мукачеві, розіграють подарунки серед вакцинованих від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: