В Одесі в лікарнях скінчилися місця для хворих на коронавірус – волонтер

Читать на русском
Волонтер стверджує, що у звітах стаціонарів вказується, що є місця з ШВЛ, але насправді їх немає - тобто, класти важких хворих з коронавірусом банально нікуди
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Одесі склалася важка ситуація з прийомом хворих на коронавірус. Зараз приймати нових хворих в одеських лікувальних установах не можуть - немає місць.

Про це 3 жовтня написала керівник громадської організації «Корпорація монстрів» Катерина Ножевнікова у своєму Facebook.

За її словами, зараз в Одесі немає місця в реанімаціях для важких пацієнтів. У звітах стаціонарів вказується, що є місця з ШВЛ, але насправді їх немає. Як приклад, Ножевнікова навела кілька ситуацій з тяжкохворими пацієнтами в Одесі, деякі з яких закінчилися летально.

Коронавірус в Україні: коли чекати піку захворюваності і який прогноз на осінь дають вченіПік захворюваності на COVID-19 в Україні може настати вже в жовтні-листопаді. У найближчі тижні добовий рівень інфікування може перевищити 10 тисяч, а на піку – досягти 15-18 тисяч.

«Пацієнтка 66 років. Сатурація 50. Перебувала в стаціонарі ковідному. Лікарі запитують реанімацію. Протягом двох годин, за участю двох департаментів, вдалося знайти місце, і зробити переклад. Але час міг бути втрачено. Годину тому я видавала родичам цієї пацієнтки маску з мішком (в наявності в стаціонарі немає, купити теж неможливо)» - написала вона.

Ще одна ситуація - в стаціонар потрапила ціла сім'я, дві людини віком 80+ років і двоє їхніх синів віком 50+ років. Через чотири дні жінка померла, один з братів зміг забрати інших членів сім'ї в інший стаціонар, проте другий з синів на наступний день помер, а батько сімейства знаходиться в дуже важкому стані. Також відомий випадок, коли стан оперативно госпіталізованої пацієнтки значно погіршився через не помічену вчасно несправність обладнання. Її перевели в реанімацію, але занадто пізно - через тиждень жінка також померла.

Нагадаємо, в Харкові обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення почав приймати хворих з коронавірусом, а через добу зіткнувся з неможливістю продовжувати прийом, оскільки в ньому не залишилося вільних місць для хворих.

В Україні за минулу добу, 2 жовтня, підтвердили 7967 нових випадків коронавірусу. З них понад тисячу - у Харківській області.

У Києві за минулу добу, 2 жовтня, виявили 220 випадків зараження коронавірусом. Від ускладнень померли 10 осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: