Колишній президент Грузії повернувся до країни 29 вересня – прокуратура

Читать на русском
29 вересня Саакашвілі незаконно перетнув кордон, після чого його на автомобілі відвезли до одного з сіл у регіоні Самегрело.

Експрезидент Грузії Михайло Саакашвілі повернувся до Грузії ще 29 вересня, а його затримали 1 жовтня на квартирі, яка була тимчасово передана Єврокомісії.

Про це повідомляє сайт грузинської прокуратури.

Затримання Саакашвілі: у чому звинувачують колишнього президента ГрузіїУ чому звинувачують колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, дивіться на інфографіці Слово і діло.

29 вересня Саакашвілі незаконно перетнув кордон, після чого його на автомобілі відвезли до одного з сіл у регіоні Самегрело. Після цього він дістався до Тбілісі і залишався на квартирі, тимчасово переданій Єврокомісії. Вже 1 жовтня його затримали по даною адресою.

Так званим спільникам Саакашвілі пред'явлено звинувачення в приховуванні тяжкого злочину, який передбачає позбавлення волі від 1 до 4 років.

Також повідомляється, що розслідується факт незаконного перетину кордону Саакашвілі.

Нагадаємо, Саакашвілі затримали в Тбілісі 1 жовтня. Зараз він знаходиться у в'язниці міста Руставі.

З 2015 року Саакашвілі є громадянином України. В українському МЗС пообіцяли надавати йому допомогу. Сам президент Володимир Зеленський заявив про те, що має намір домогтися повернення Саакашвілі в Україну. У той же час Грузія не планує передавати Саакашвілі Україні шляхом екстрадиції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: