До Польщі намагалися перебратись з Білорусі рекордна кількість нелегалів

Читать на русском
Минулої доби, 1 жовтня, у Польщі зафіксували рекордну кількість спроб нелегального перетину кордону з боку Білорусі. Прикордонники впіймали 601 особу.
Фото з відкритих джерел

Минулої доби, 1 жовтня, у Польщі зафіксували рекордну кількість спроб нелегального перетину кордону з боку Білорусі. Прикордонники впіймали 601 особу.

Такі дані Прикордонна служба Польщі опублікувала у Твіттері.

«У перший день жовтня на польсько-білоруському кордоні зафіксовано 601 спробу нелегального перетину. Попередній «рекорд» був зафіксований 30 вересня – 529 випадків», – йдеться в повідомленні.

Напередодні біля кордону було затримано 29 нелегальних мігрантів, зокрема 23 громадян Іраку, двох громадян Анголи та громадянина Конго.

Польські прикордонники зазначають, що у центрах для іноземців перебуває 1490 осіб, серед яких найбільше громадян Іраку – 735. При цьому лише 44% іноземців подали прохання про надання міжнародного захисту на території Польщі.

Зауважимо, що на початку вересня у Польщі запровадили надзвичайний стан у 183 населених пунктах Підляського і Люблінського воєводств, які межують з Білоруссю.

Нагадаємо, 176 мігрантів або добровільно покинули Литву, або ж їх вислали. Минулого тижня іракські дипломати допомогли 63 мігрантам оформити проїзні документи і пройти формальності для репатріації.

Додамо, режим Лукашенка спровокував міграційну кризу на кордонах Білорусі з Литвою, Латвією та Польщею. Мігранти з Іраку, Сирії та низки африканських країн масово прибували в Білорусь, а прикордонна служба цієї держави доправляла їх до кордонів ЄС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: