Потік українців до РФ знизився у чотири рази – ДПСУ

Читать на русском
З початку 2021 року на виїзд / в'їзд до Росію вирушили у чотири рази менше українців, ніж за такий же період минулого року.
фото REUTERS

За перші три місяці цього року на виїзд/в'їзд до Росії вирушили у чотири рази менше українців, ніж за такий же період минулого року.

Про це повідомляє Держприкордонслужба у вівторок, 4 травня.

Травневі свята і COVID-19: які популярні туристичні напрямки доступні для українцівНа травневі свята 2021 Україна будуть тривалі вихідні. Куди можна поїхати відпочити за кордон.

Всього з початку 2021 року державний кордон України в обох напрямках перетнули майже 4,3 млн громадян країни. Найбільше з країнами ЄС - понад 2,4 млн.

«Із них кордон з Польщею на виїзд та в'їзд перетнуло понад 1,5 млн наших краян, ще понад 640 тисяч українців перетинало кордон з Угорщиною, більше 213,5 тисяч - з Румунією та близько 90 тисяч - зі Словаччиною. І це тільки сухопутна наземна ділянка кордону», - йдеться в повідомленні.

При цьому впав пасажиропотік до країни колишнього СРСР - РФ, Молдови та Білорусі. У цьому році на виїзд/в'їзд подорожували 316 тисяч, 97 тисяч і 66 тисяч осіб відповідно.

А за аналогічний період 2020 року ці ж напрямку обирали відповідно 1,2 млн, 550 тисяч і 520 тисяч громадян України.

Прикордонники додали, що спостерігається незначне збільшення пасажиропотоку до таких країн як Туреччина, Домінікана, Нідерланди, Мальдіви, Танзанія, Шрі-Ланка, Чорногорія, Австралія і Північна Македонія.

Нагадаємо, з 2 травня Україна закрила кордон для приїжджих із Індії через небезпеку нових спалахів COVID.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: