Україна відновила роботи з будівництва «Стіни»

Читать на русском
З 1 березня в Україні відновилися роботи з будівництва так званої стіни на російсько-українському кордоні.

З 1 березня в Україні відновилися роботи з будівництва так званої стіни на російсько-українському кордоні.

Про це в четвер, 14 березня, повідомив помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян, передає «Слово і Діло».

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк пообіцяв продовжити реалізацію проекту "Стіна" на кордоні з Російською ФедерацієюСказано 9 грудня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

«З 1 березня на ділянках, де дозволяють погодні умови та стан грунту, поновилися роботи з інженерного облаштування українсько-російського державного кордону. Зараз вдалося активізуватися на ділянці Луганській області», - сказав Слободян.

За його словами, зараз підрядні організації проводять підготовчі роботи для будівництва рокадної дороги, пристрою загороджень і облаштовують протитранспортні рови.

«Проводиться проект на пошукові роботи. Всього з початку місяця вже облаштовані близько 500 м роїв, 120 м загородження типу «Єгоза», підготовлено 1200 м траси для облаштування рокадної дороги», - зазначив він.

«Стіна Яценюка» та її аналоги у світіОбіцяна екс-прем'єром Арсенієм Яценюком стіна на кордоні з Росією донині є головною недобудовою України: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про неї і аналогічні проекти в інших країнах світу.

Крім того, за інформацією представника ДПСУ, на ділянці Золочівського району Харківської області починається робота щодо обладнання системи відеоспостереження та контролю.

Слободян нагадав, що проект «Стіна» був затверджений постановою уряду в травні 2015 року та передбачає створення на українсько-російській ділянці системи інтелектуального кордону, яка поєднує технічні, інженерні та фортифікаційні новації, і дасть нам можливість максимального контролю за лінією державного кордону та упередження його порушень.

«На даний час кінцевий термін реалізації проекту - це 2021. На 2019 рік планом передбачено виділення з бюджету для проведення комплексних робіт 400 млн грн за ці кошти планується розгорнути значну частину комплексів відео контролю та сигналізації, влаштувати більше 50 км протитранспортних ровів, сітчастої огорожі, загороджень і спіралі типу «Єгоза», прокласти майже 70 км рокадних доріг, обладнати переходи через складні ділянки рокадної дороги, виконати роботи щодо реконструкції приміщень для підрозділів охорони кордону», - сказав він.

Нагадаємо, проект «Стіна» на кордоні з Росією в 2014 році запропонував прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. У червні того ж року Кабмін схвалив проект, вартість якого склала близько 150 млн дол.

Також відзначимо, що НАБУ завершило розслідування справи про розкрадання коштів на проект «Стіна».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: