Помста за канали Russia Today: РФ погрожує заблокувати YouTube

Читать на русском
Адміністрація YouTube заблокувала два російські пропагандистські канали Russia Today, через порушення правил про неправдиву інформацію.
фото: Ferra.ru

Росія пригрозила заборонити YouTube в країні у відповідь на блокування двох німецькомовних каналів Russia Today.

Про це повідомляє ВВС, з посиланням на лист, який російська Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку направила в Google.

Зазначається, що Роскомнагляду вимагає у максимально короткі терміни зняти всі обмеження з YouTube-каналів «RT DE» і «Der Fehlende Part», що належать російському пропагандистському ЗМІ «Russia Today».

«У разі невиконання власником ресурсу попередження Роскомнадзора, законодавством передбачені заходи повного або часткового обмеження доступу», - йдеться в заяві Роскомнагляду.

Пропаганда або журналістика: як світ бореться з фейками КремляУ світі давно вже навчилися відрізняти пропаганду від журналістики і тому ніхто не здивований санкціями проти українських каналів.

При цьому, Роскомнагляд заявляє, що дії адміністрації Google нібито порушують ключові принципи вільного поширення інформації, безперешкодного доступу до неї та є актом цензури щодо російських ЗМІ.

Також Роскомнагляд нагадав про штрафи за «ігнорування власниками інтернет-ресурсів попереджень про порушення прав росіян в мережі», включаючи «цензуру російських ЗМІ». Вони можуть досягати 1 млн рублів, а при повторній відмові від виконання вимог - 3 млн рублів.

Нагадаємо, що YouTube заблокував два російські канали RT, які фінансуються Кремлем. Причиною для блокування каналів стало поширення неправдивої інформації про коронавірус.

Раніше ми повідомляли, що нардеп від ОПЗЖ Нестор Шуфрич придбав телеканал, що створили експрацівники «каналів Медведчука».

Також нагадаємо, що навесні 2021 року, відеохостинг YouTube заблокував сторінки українських телеканалів 112 Україна, NewsOne і ZIK, щодо яких були запроваджені санкції РНБО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: