Роскомнагляд розблокував підмережі Amazon

Читать на русском
Блокування Amazon з IP-адресами Telegram було пов'язано з переслідуванням месенджера в Росії.

Роскомнагляд розблокував 3 млн IP-адрес в двох підмережах американської інтернет-корпорації Amazon і в одній - міжнародній компанії OVH SAS, що надає виділені сервери.

Про це свідчать дані, які наводить сервіс usher2.club, що займається моніторингом блокування «за IP-адресою», передає «Слово і Діло».   При цьому в прес-службі Роскомнагляду стверджують, що адреси месенджера Telegram, «знаходяться в складі цих підмереж, повністю встановлені і блокуються». У зв'язку з цим вжиті наглядовим відомством кроки «ніяк не вплинуть на рівень деградації месенджера», запевняють у федеральній службі.

В у підмережах Amazon Web Services містилися загалом понад 738 тисяч сайтів - 3,3% від всієї наявної у адресній ємності (близько 19,7 млн ​​IP-адрес) або понад 655 тисяч сайтів.

Голова Роскомнагляду Олександр Жаров пояснив, що ситуація пов'язана з рішенням про блокування месенджера Telegram. Так, за словами Жарова, спочатку Telegram використовував близько 9 тисяч власних IР-адрес, але Роскомнагляд відправив їх на блокування, після чого мессенждери стали переходити на IP-адреси іншого ресурсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: